Fish oil මගින් ආඝාත, හෘදයාබාධ ඇතිවීමේ අවදානම වැඩි කළ හැකි බව අධ්‍යයනයක් පෙන්වා දෙයි

fish oil

හෘද සෞඛ්‍යයට හිතකර ඔමේගා-3 මේද අම්ලවල විශිෂ්ට ප්‍රභවයක් ලෙස, දිනපතා Fish oil භාවිතය හෘද වාහිනී රෝග අවදානම වළක්වා ගැනීමට ජනප්‍රිය ක්‍රමයකි.

එක්සත් ජනපදයේ වයස අවුරුදු 60 ට වැඩි වැඩිහිටියන්ගෙන් 20% ක් පමණ හෘද සෞඛ්‍යයට සහාය වීමේ අරමුණින් මෙම නිෂ්පාදන නිතර භාවිතා කරයි.

කෙසේ වෙතත්, නව අධ්‍යයනයකින් හෙළි වී ඇත්තේ මත්ස්‍ය තෙල් අතිරේක නිතිපතා භාවිතා කිරීම හොඳ සෞඛ්‍යයක් ඇති පුද්ගලයින් අතර පළමු වරට ආඝාතය සහ Atrial fibrillation කර්ණික ෆයිබ්‍රිලේෂන් අවදානම වැඩි කිරීමට මිස අඩු කිරීමට නොවේ.

Atrial fibrillation යනු arrhythmia හෝ අක්‍රමවත් හෘද ස්පන්දන වර්ගයකි, එය මිනිසුන් බොහෝ විට විස්තර කරන්නේ ඔවුන්ගේ පපුවේ අසාමාන්‍ය ගැස්මක් ලෙසයි.
“මට මෙම අධ්‍යයනය සඳහා සිරස්තලය පෙනෙන්නේ ‘මාළු තෙල් අතිරේක: ඒවා ඉවත දැමීමට කාලයද නැද්ද? යන්නයි'” Cardiologist Dr. Andrew Freeman, director of cardiovascular prevention and wellness at National Jewish Health in Denver.

Fish oil දැනටමත් හෘද රෝග ඇති අයට පමණක් උපකාර වෙයි

මෙම අධ්‍යනය කියවන්න පහත ක්ලික් කරන්න
BMJ Medicine. https://bmjmedicine.bmj.com/content/bmjmed/3/1/e000451.full.pdf

Leave a Reply

Top